KolmårdsTrailen 2012

K21_pallen

Prispallen K21

21km_5forsta

Prispallen M21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets upplaga av Kolmårdstrailen var den första och ambitionen var att skapa en skön atmosfär och en härlig upplevelse för alla deltagare.

Klockan 11 gav sig alla löpare iväg många var noga spända och lite nervösa på vad som vänta skulle för många var det  deras första traillop. När de första löparna kom in för målgång så var mungiporna uppe vid öronen och de vara glada att de klarat utmaningen och att detta var nog inte deras sista traillop.

Den sista loopen som alla banor hade var kanske också den tuffaste med 500 m obanad terräng och 200 meter myr samt några hundra meter stig och upploppet.

I Klassen K11 blev det favoritseger genom Petra Kindlund Salomon Trail Tour följt av Spårvägen löparen Elina Johansson och trea var Ellinor Björk Salomon. I klassen M11 var det orientaren från OK Denseln Olexandr Starov först på den fina tiden 43.40 ca 1 min före tvåan Niclas Sjögren Enhörna IF, trea var Thomas Pechhacker FK Studenterna.

Den största klassen var M21  och stor favorit var givetvis Andreas Svanebo Salomon Trail Team, det var några orienterare och Johan Lantz Ockelbo Sk som var de främsta utmanarna.

Efter 10 km löpning då man varit uppe och vänt på Kolmårdens högsta berg, Jaboksdalsberget så hade Andreas Svanebo gått loss och fått en lucka på 1 minut. I mål efter 21 km skilde det 3 minuter ner till tvåan  Josef Nordlund som helgen innan sprang startsträckan för Sveriges bästa lag på 10-mila OK Linne. Trea var Johan Lantz Ockelbo sk.

I Damklassen över 21 km så var suveräne Emilie Forsberg Salomon Trail Team först följt av Miranda Kvist, trea var Elin Eriksson Polisens IF.

Vi tackar alla deltagare för i år och vi syns igen nästa år.

Resultat från tävlingen hittar du här!

Emilie Forsberg Salomon Trail Team

Emelie Forsberg, 1:a i K21

Miranda Kvist

Miranda Kvist, 2:a i K21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrivet om KolmårdsTrailen 2012

Andreas Svanebo
Salomon Trail Team, segrare i M21-klassen
Emelie Forsberg
Salomon Trail Team, segrare i K21-klassen
Petra Kindlund
Salomon Trail Team, segrare i K10-klassen
Miranda Kvist
2:a i K21-klassen
Crelle Johansson
Simonstorp Multisport
Jonatan Thoresson
Salomon Trail Team, 5:a i M21-klassen
Per Johansson
”Trail-Per”: Ner till Kolmården och tillbaka
Sub40 före 40
KolmårdsTrailen – en kä(r)rleksförklaring
Ankan
10 välförtjänta leriga terrängskor av 10 möjliga!
Jakten på monstret
Åmål och Kolmården
FunBeat
Race-rapporter från flera av våra deltagare